Writing corner

Mirisi soli

Posljednjeg puta kad sam pisala sa plaže tvoja je sjena nestala s vjetrom. Tvoji su nemiri nestali s osjekom zauvjek uspokojeni svjetlosnom godinom.Danas je more ljubičaste nostlagije spokojno naspram druge strane vječnosti koja ti je zarobila dušu.Mirišu trave tik pored mora i jedan ljubičasti cvijet prkosno stoji visoko iznad zemlje. Teške one zemlje kojom sadaContinue reading “Mirisi soli”

Miris kafe i lipe

Omamljena mirisima nakon lutanja astralnim svjetovima polako se vraćam u ovo što zovemo stvarnost i život. Umorna sam. Gledam jedne ruke što su do juče bile nemirne i više ih ne prepoznajem. Kao olovo teške danas bezvoljno tumaraju noseći teret prolaznosti i zamišljajući, kako Kami kaže, da je Sizif bio srećan. A na trenutak suContinue reading “Miris kafe i lipe”

O(,) ljubavi

Sve što radimo ili je iz ljubavi, ili je iz straha, pomislim često. A čini mi se da je i strah pomalo iz ljubavi, tako da ova velika pokretačka sila zaslužuje koji redak u našim školskim novinama, pa eto… Iz moje perspektive – oda ljubavi. Jednom sam davno pročitala da od svih veza u životuContinue reading “O(,) ljubavi”

Na vrh brda…

Nije kao da sam se prvi put zatekla na mjestu odakle pogled pršti na sve ono pod, ispred, ili iza mene. Ali svakog puta dah zastane prije nego se otpusti nježno kao proljećni povjetarac i vine se u nebeske visine. Nije taj pogled nikad isti, iako je tako dobro poznat, a mnogo voljen. Poljuljaju meContinue reading “Na vrh brda…”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

𝙰 𝚓𝚘𝚞𝚛𝚗𝚊𝚕 𝚘𝚏 𝚌𝚑𝚊𝚘𝚝𝚒𝚌 𝚝𝚑𝚘𝚞𝚐𝚑𝚝𝚜.
About Me

Hi, I’m Anđela, a wannabe writer, a tanguera, an amateur photographer. I am passionate about art and I would like to share my perspective with you.

Subscribe to My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggers like this: